Egy kis Franciaország - ahogy mi láttuk

FocacciAország 14.

Cannes

IMG_9945.JPGAmi elsőre eszünkbe jut

   Oneglia-i otthonunk mindössze hatvan kilométerre fekszik a francia határtól, szinte adja magát a lehetőség, hogy egy hosszú napra átugorjunk a szomszédba. Jól felkészülten vágunk neki az útnak, vagyis se útikönyvünk, se konkrét tervünk nincsen, de még csak mobilnetünk se, hogy legalább az autópálya díjakból egy kicsit felkészüljünk. No de majd az első benzinkúton megoldunk mindent, gondoljuk. Egy apró, de igen lényeges dolgot viszont nem kalkulálunk be a tervbe. Ventimiglia, az utolsó olasz város után franciák élnek e vidéken. Szó szerint ez egy más világ. Míg az olaszok rendkívüli vendégszeretetükről és barátságos – bár néha már-már túlzóan bizalmaskodó - természetükről ismerszenek meg, addig a franciákról mindezt egyáltalán nem mondhatom el.

   Rögtön egy Esso kútnál be is bizonyítják. A kérdésünkre, hogy matricás vagy kapus az autópálya errefelé, egy foghegyről odavetett „no vignette” a válasz, több kérdést feltenni esélyünk sincs a kedves kutas hölgynek. Oké, jó lesz ez, gyerünk tovább. A kapunál újabb negatív élmény vár minket. Miután sikerül beállni egy olyan sorba, ahol csupán érmét fogad el az automata, természetesen apró híján gondolkodunk egy kicsit. De máris a segítségünkre siet egy újabb kedves hölgy, nyilván látva szorult helyzetünket, hogy segítsen egy ostoba külföldinek megoldani ezt a problémát. De nem segít, helyette arrogáns és minősíthetetlen hangon üvölt valamit franciául – szavát sem értjük persze, csak sejtjük mit akar -, majd miután másodszor is elordította ugyanezt nekünk, tovább is illan. Pillanatnyi döbbenet, majd persze szabadulunk a fogságból és csodálkozunk. Néhány kilométerrel arrébb hasonló helyzetben kézenfekvő lenne a megoldás. Egy olasz alkalmazott valószínűleg egy mosoly kíséretében apróra váltotta volna öteurósunkat és mindenkinek jobb lett volna ettől egy picit a napja. Csupán negyed órája vagyunk Franciaországban és máris két remek élménnyel vagyunk gazdagabbak.

   No de elég ennyi a fanyalgásból, ha függetlenítjük magunkat ezektől elmondhatjuk, hogy a francia riviéra csodálatos hely. Útközben alakul a terv, irány Cannes, majd visszafelé Nizza és ha belefér akkor egy gyors Monte Carlo. Nem hangzik rosszul.

IMG_9953.JPGIlyeneket fogunk látni

   Egészen közel a belvároshoz, a Boulevard Carnot végénél egy hatalmas parkolóházban találunk helyet. Nem is bonyolult, a városba beáramló autótömegből egészen mást vizionálunk. Egy lépés innen Cannes híres sétálóutcája, a Rue Meynadier, arrafelé vesszük az irányt. Klasszikus bevásárló utca, zsibongás és tömeg, luxus és gagyi felváltva mindenfelé. Turistavakító borszaküzletek és sajtboltok, csicsás fűszeres és harsány fagyi árus, de akad itt igazán hangulatos kávézó és pékség is. Azonban a legfeltűnőbb a szinte már bántóan éles szín kavalkád, mintha tekertek volna egy csöppnyit felfelé a szaturáción. Ahogy kiérünk a Promenade de la Pantiero-ra, a kikötő melletti főútra, ez az érzés csak fokozódik. Vakítóan kék az ég és legalább ennyire a tenger is, a nap szikrázóan süt, csillog minden és nem csak a kézzel fogható luxustól. A közeli parkban kissé magára hagyott pavilon lóg ki egy kicsit a környezetéből, minden más patyolat tiszta és rongyrázósan gazdag.

IMG_9955.JPGNézőpont kérdése

portal.jpgTompított színek

IMG_9833.JPGVáci utca

IMG_9946.JPGPenészallergiásoknak nem ajánlott

IMG_9947.JPGRészlet

IMG_9839.JPGKésőbbi ismerősök

IMG_9841.JPGOda is fel kellene menni

IMG_9853.JPGDe inkább maradjunk a tengerszinten

IMG_9861.JPGMatchbox

IMG_9859.JPGAzért hajók is akadnak

IMG_9854_1.JPGNehéz volt elkapni a pillanatot

IMG_9864.JPGMagányos franciás

IMG_9868_1.JPGZsúfolt turistás

   Cannes nem is oly régi város, csupán az ezernyolcszázas évek közepén indult fejlődésnek, miután 1834-ben az angol Lord Henry Brougham egy villát építtetett itt a lányának. Ezzel el is indított egy divathullámot, a század végéig rengeteg francia, angol és orosz előkelőség érezte úgy, hogy nekik is feltétlenül szükségük van itt egy kisebb kastélyra. 1946-ban tartották meg itt először az azóta is nagy sikernek örvendő filmfesztivált (eredetileg már '39-ben tervben volt, de a háború közbeszólt), az esemény megrendezésére szolgáló Casino épülete közvetlenül a kikötő mellett, a Boulevard de la Croisette elején áll. Érkezésünkre leterítik a klasszikus vörös szőnyeget, turista társaink legalább olyan lelkesen fényképezik itt magukat, mint Pisa-ban a ferde tornyot „tartva”. A látogatóközpontban már mi sem tudjuk kihagyni a poszter előtti vicces képek készítését, beszippantott minket is a csillogás.

IMG_9866.JPGMásmilyennek gondoltuk

IMG_9863.JPGA fenébe, kiszúrtak

IMG_9870.JPGA vörös szőnyeg varázsa

IMG_9877.JPGEgy gyors interjút azért adtam

  Filmsztárok tömkelege sétált valaha errefelé kézen állva a sétányon, gondosan összetapicskolva a friss aszfaltot. Némelyek kézmérete igencsak meglepő, a fene sem gondolta, hogy Meg Ryant vettem el feleségül. Közvetlenül az egyik luxusszálloda, a Majestic Barriére strandja felett pihenünk meg egy kicsit, a jómód itt még egy szál fürdőruhában is messziről virít. Norvég úszó város a part mentén, helikopterrel közlekedő kőgazdag turisták repkednek le és fel, orosz milliomos csemetéket szolgál ki a strand pincére. Mintha nem is ugyanazon a tengerparti szakaszon lennénk, az olasz és a francia riviéra között szinte zongorázni lehet a különbséget, míg az előbbi a maga módján csendesen barátságos, addig az itteni élet hivalkodó és magamutogató. Persze mindkét stílusnak meg vannak a maga szépségei, de nem kétséges melyik áll hozzánk közelebb.

IMG_9882.JPGKézen járók

kezek.jpgSophia Loren, Paudits Béla, Qnnnn Tnnnn és a színesbőrű Sharon Stone

IMG_9890.JPGAzerbajdzsánnal haverkodni, hogy is van ez?

IMG_9897.JPGMögöttünk a Majestic Barriére

IMG_9891.JPGElőttünk a strandja

IMG_9912.JPGJönnek-mennek

IMG_9919.JPGStílus

IMG_9913.JPGNorvég óriás

IMG_9927.JPGHelikopter-vízitaxi-luxusjacht

IMG_9930.JPGVan akiknek nem futja másra

IMG_9911.JPGIngyenstrand a "csóróknak"

IMG_9935.JPGDe azért itt is rend van ám

   Lassan becsukjuk a szánkat és indulunk visszafelé, de most már a part menti úton. Irány Nizza, aztán gyorsan számot vetünk a maradék időnkkel. Nem akarjuk megint összedarabolni a napunkat, így hát inkább Nizzán csak keresztülgurulunk, és emeljük a tétet, a célunk immár Monaco.

következik: Monaco – Monte Carlo

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chiliscsutortok.blog.hu/api/trackback/id/tr496931505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Chilis csütörtök

Blog a mindennapokról, amelyek sokszor ünnepnapok, még ha nem is tudunk róla

Helló, itt én

img_20772_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

CCs a facebookon

Legutóbbi hozzászólások

Címkék

12 pont (1) 2HA (1) 2HA pince (1) 67 (1) 67 Étterem (1) AC Milan (1) Adél (1) Adria (1) Alberobello (1) Alfonso Parigi (1) Allianz Arena (1) Alpino (1) Altavilla Milicia (1) Amalfi (6) Amalfi part (1) Amorf Ördögök (1) Anacapri (1) Ancona (1) Andrea Palladio (1) Andrea Pisano (1) Angyalvár (2) Antico Caffé Greco (1) Anyukám mondta (1) apátság (1) Apricale (1) Arche Scaligere (1) Arezzo (4) Arkhimédesz (1) Arno (1) Arnolfo di Cambio (2) Artemio Franchi (1) Asolo (1) Assisi (2) AS Roma (1) ATAC (2) Augusta Perusia (1) Ausztria (1) Autós Pihenő (1) Axel Munthe (2) a másik bolt (1) Baccio Bandinelli (1) Badacsony (3) Badacsonyörs (1) Badacsonytomaj (1) Badacsonytördemic (1) Bagliona (1) Bajardo (1) Balaton (9) Balatonakarattya (3) Balatonfüred (2) Bali (1) Balu (1) balzsamecet (1) Bandinelli (1) Baranya (3) Bárányfok (1) Bardi (1) Baricska Csárda (1) Baroncelli (1) Bartolomeo Ammanati (1) Basilica Cattedrale di San Giorgio (1) Basilica di Santa Chiara (1) Basilica di Santa Croce (1) Basilica di Superga (1) Baveno (1) Bayern München (1) Béla és Bandi (1) Belgirate (1) Bellagio (2) Bencze pince (1) Benvenuto Cellini (1) Bernardo Buontalenti (1) Bibbiena (1) Bikal (1) Bíró Lajos (1) Bistro Sparhelt (3) Boboli kert (1) Bock (4) Bock Bisztró Balaton (1) Bock József (2) Bock pince (1) Bodri (1) Bologna (5) bor (32) Borbély Pince (1) Bordighera (2) Borfesztivál (1) Borgo a Mozzano (2) Borromeo (1) Borromeo-szigetek (1) borsó (1) BorZsongás (1) Brunelleschi (1) Budapest (8) Budavári borfesztivál (1) Buga Buga (2) bundesliga (1) Caffé Greco (1) Calabria (1) Calascibetta (1) calcio (1) Caltagirone (4) Camorra (1) Campania (15) Campo de Fiori (1) Cannes (2) Cappella degli Scrovegni (1) Capri (6) Casa di Giulietta (1) Cascata delle Marmore (2) Castello di Asolo (1) Castello di Brolio (1) Castello Estense di Ferrara (1) Castello Scaligero (1) Castello Sforzesco (1) Castel Gandolfo (1) Castel Nuovo (1) Castel Vittorio (1) Castiglione del Lago (4) Castiglion Fibocchi (1) Catania (1) Cattedrale di Santa Maria Assunta (1) Cattedrale di San Giovanni Battista (1) Cattedrale di San Lorenzo (1) Cattedrale Metropolitana di Santa Maria Assunta in Cielo e San Geminiano (1) Cefalu (3) Cella Septichora (1) Cellini (1) Cervo (1) Chianti étterem (1) Chianti Étterem (1) Chiasa di Santa Maria Maggiore (1) Chiasso (1) Chiesa del Gesú e dei Santi Amborgio e Andrea (1) Chiesa di Santa Chiara (1) Chiesa di San Carlo al Corso (1) Chiesa di San Marco (1) Chiesa di San Rocco o Chiesa Cattolica dei Gesuiti (1) Chiesa Nuova (1) Chiesa San Domenico (1) Chioggia (2) Cimabue (1) Cinque Terre (4) Ciovo (1) Civita di Bagnoregio (3) Colosseum (2) Comacchio (1) Comói-tó (2) Corniglia (1) Corsa dei Ceri (1) Cortona (1) Cosa Nostra (1) Cote DAzur (1) Cremona (1) Cristoforo Colombo (1) Csehország (1) Cserna-Szabó András (1) Csík zenekar (1) Csillagvölgyi pince (1) Csobánc (1) csokoládé (1) Csontváry (1) Csopak (2) cuvée (1) Cuvée (1) Dalmácia (1) Dante Aligheri (1) Derby della Mole (1) Diano Marina (1) Dionüszosz füle (1) Dolceacqua (2) Donatello (1) Dörgicse (1) Duomo di Milano (1) Duomo di San Rufino (1) Duomo Santa Maria Annunciata (1) Eger (1) Egry József Emlékmúzeum (1) Elek Balázs (2) Élménybirtok (1) Emilia-Romagna (9) Emilio de Fabris (1) Enna (2) Erbaluce (1) erdő (1) Erice (1) espresso (1) eszpresszó (1) Etna (4) etruszk (1) étterem (30) Etyek (2) EUR negyed (1) Farnese (1) FC Torino (1) Ferentillo (1) Ferrara (2) Ferrari (1) Ferrari múzeum (1) Fiesole (1) Figula (3) Figula Pince (2) Filippo Brunelleschi (1) Fioravante (1) Fiorentina (3) Firenze (18) foci (2) Fodorvin (1) Fogadó az Öreg Préshez (1) Folly Arborétum (1) Folly bor (1) Fontana della Tartarughe (1) Fontana del Porcellino (1) Fontana Maggiore (1) Forum Romanum (1) Fraglione sziklái (2) Francesco Talenti (1) Franciaország (2) Frascati (2) Freiburg (1) Fülemüle Csárda (1) Fülemüle Étterem (1) Füredi Borhetek (1) Galileo Galilei (1) Galleria Umberto (1) Galleria Vittorio Emanuele II (1) Garda (4) Garda-tó (4) Garibaldi (1) Gault&Millau (1) Gemenc (1) Genoa (1) Genova (1) George Clooney (1) Gere Attila (2) Ghiberti (1) Giambologna (1) Giardini di Augusto (1) Giardini Hanbury (1) Giardino Alpinia (1) Giardino di Boboli (1) Gilvesy (1) Gioacchino Rossini (1) Giordano Bruno (2) Giorgio Vasari (2) Giotto (3) Giotto di Bondone (1) Giovanni Battista Landolina (1) Girolamo Savonarola (1) gomijo (1) Grande Torino (1) Grand Hotel des Iles Borromées (1) Greco (1) Gropina (1) Grottaferrata (2) Grotta Azzura (1) Grotta di Catullo (1) Gubbio (1) Guden (1) Guden Birtok (1) Györköny (1) Gyulakeszi (1) Halasi pince (1) Hanbury (1) Heiszler Olivér (1) Hemingway (1) Homola (1) Horvátország (1) Hotel Ermitage (1) Hotel La Terrazza (1) Hradzsin (1) I.Cosimo (4) Ikon étterem (1) Il Battistero di San Giovanni Battista (1) Il Parco della Villa Pallavicino (1) Imola udvarház (1) Imperia (2) Innocenzo Spinazzi (1) Intra (1) Isola Bella (1) Isola dei Pescatori (1) Isola La Malghera (1) Isola Madre (1) Isola Superiore (1) Istvándy pince (1) Jásdi (1) játék (1) Jókuti András (1) Juventus (2) kacsamell (1) kadarka (1) Káli-Kapocs (1) Káli-medence (1) Káli Kövek (2) Kállósd (1) Kampa (1) Káptalantóti (1) Károly híd (1) kávé (1) Kékfrankos (1) kékfrankos (1) kéknyelű (1) Kék barlang (1) kerámia (1) Keselyűs (1) Keszölcés (1) kiállítás (1) Kikötő Étterem (1) Kiselice (1) Kispest (1) Kistücsök étterem (1) kisvonat (1) Koczor (1) Koczor Pince (1) Kolumbusz Kristóf (1) komp (1) könyv (3) könyvkritika (2) Kossuth tér (1) Kovács Ágota (1) Köveskál (1) Kővirág Étterem (1) kutya (1) labdarúgás (3) Lacus Verbanus (1) Laglio (1) Lago di Comabbio (1) Lago di Como (2) Lago di Mergozzo (1) Lago di Monate (1) Lago di Trasimeno (2) Lago di Varese (1) Lago dOrta (2) Lago DOrta (1) Lago Maggiore (4) Langalló (1) Laposa (3) Laposa József (1) Laposa pince (5) La Loggetta (1) La Mortola (1) La Panoramica (1) La Terrazza (1) Liguria (18) Liliomkert (1) Liliomkert piac (1) Limone sul Garda (2) Linz (1) Liszkay (1) Liszkay pince (1) Liszkay Vineyard Estate (1) Loggia del Mercato Nuovo (1) Loggia del Porcellino (1) Lombardia (8) Lorenzetti (1) Lorenzo Ghiberti (1) Löwenbräu (1) Lucca (3) Luigi Lanzi (1) Magyarország (31) Malcesine (1) Málik (1) Málik pince (1) Málik Zoltán (1) Manarola (2) Mandula Étterem és Bor Bár (2) Manga gasztronómiai műhely (1) Mantova (1) Maradona (1) Maranello (2) Marche (4) Márga (1) Márga Bisztró (1) Maria Callas (1) Maria Santissima della Visitazione (1) Marsala (1) Matera (1) Matteo di Giovanni (1) Maurus (1) Maurus Étterem és Borbár (1) Mautner Zsófia (1) Medici (3) Mercato Centrale (1) Merlot (1) Messina (1) Michelangelo (2) Michelin csillag (1) miklóscsabi (1) Miklós pince (1) Milánó (1) Milánói Scala (1) Mindszentkálla (1) Miskolc (1) Mi A Kő Étterem (1) Modena (1) Moldva (1) Mole Antonelliana (1) Monaco (1) Monoszló (1) Monreale (1) Montalcino (1) Monte-Carlo (1) Montenapoleone (1) Montepulciano (2) Monteriggioni (1) Monte Baldo (2) Monte Cerrato (1) Monte Mottarone (2) Monte Solaro (1) Monte Subasio (1) Monti Lattari (1) Mór (2) Most múlik pontosan (1) Mozia (1) Múmia (1) múmia múzeum (1) München (1) Müncheni Olimpiai Park (1) Müncheni Olimpiai Stadion (1) Museo Civico Mediavale (1) Mussolini (1) Muzeo Nazionale del Cinema (1) Napoleon (1) Nápoly (8) Neil McEacharn (1) Németország (1) német foci (1) német juhászkutya (1) Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány (1) Nervia (1) Nervia völgy (5) Niccolo Macchiavelli (1) Nicolas Cage (1) Nomád hotel (1) Noto (3) nU bisztró (1) Nyári Ödön (2) Nyári Ödön pince (2) O (1) Óbor Étterem (1) Olaszország (116) olaszrizling (2) Omegna (1) Oneglia (2) Öreg Prés (1) Orta San Giulio (1) Orvieto (4) Ősi pince (1) Osteria Francesca (1) ősz (1) Ozujsko (1) Paciano (1) Padova (1) Palazzo Bella Ragione (1) Palazzo Communale (1) Palazzo dei Consoli (1) Palazzo dei Priori (1) Palazzo della Pilotta (1) Palazzo del Archiginnasio (1) Palazzo del Bargello (1) Palazzo del Capitano (1) Palazzo del Comune (1) Palazzo del Governatore (2) Palazzo del Podesta (1) Palazzo Diamanti (1) Palazzo Ducale (1) Palazzo Ducezio (1) Palazzo Farnese (1) Palazzo Gotico (1) Palazzo Madama (1) Palazzo Marino (1) Palazzo Pitti (1) Palazzo Reale (2) Palazzo Signoria (1) Palazzo Uffizi (1) Palazzo Vecchio (2) Palermo (1) Pálffy Pince (2) pálinka (1) Pallanza (1) pallapugno (1) Pallavicini (1) Paloznak (1) Pannonhalma (1) Pannonhalmi Apátság (1) Pántlika Pince (2) pápa (1) Parco Ducale (1) Párizs (1) Parma (1) Paulner (1) Pazzi (1) Pécs (2) Pegazus Fogadó (1) Perbál (1) Perinaldo (1) Peroni (1) Perugia (2) Peruzzi (1) Pesti István (1) Piacenza (1) Piazza Brá (1) Piazza della Scala (1) Piazza della Signoria (1) Piazza Delle Erbe (1) Piazza del Municipo (1) Piazza del Plebiscito (1) Piazza del Popolo (1) Piazza Nettuno (1) Piemonte (6) Pienza (1) Pier Luigi Nervi (1) Pigna (1) pince (1) pinot noir (1) Pinot noir (1) Pintér Károly (3) Pinturicchio (2) Pisa (1) Pisano (1) Piselli (1) Pitti palota (3) pizza (1) (1) Pó-síkság (1) Pogerola (7) Polgár pince (2) Polgár Zoltán (1) Pompei (3) Ponte della Maddalena (2) Ponte delle Torni (1) Ponte Scaligero (1) Ponte Vecchio (1) Poppi (1) Pörböly (1) Pörc (1) porchetta (1) portacenere (1) PortaGéza (1) Portofino (2) Porto Maurizio (1) Positano (3) Prága (1) présház (1) Provence-Alpes-Côte d’Azur (1) Puchner Kastélyszálló (1) Puglia (1) Radda in Chianti (1) Rapallo (1) Ravello (3) Regello (2) Riese Pio X (1) Rifugio Sapienza (1) Ring Café (1) Riomaggiore (1) Riposto (1) Riva del Garda (1) Roberto Baggio (1) Rocca (1) Rocca di Asolo (1) Rocca di Papa (2) Rókusfalvy Fogadó (1) Róma (17) Rosinante étterem (1) rozé (4) Sabbioneta (1) sangiovese (1) Sankt Pölten (1) Santa Margherita Ligure (1) Santa Maria Assunta (2) Santa Maria Della Steccata (1) Santa Maria di Leuca (1) Santa Maria Maggiore (1) Santa Maria Nascente (1) Santi Gervasio e San Protasio (1) Santo Stefano (1) Sant Anastasia (1) San Benedetto del Tronto (1) San Corradi Fuori le Mura (1) San Domenico (1) San Donato (1) San Francesco di Paola (1) San Gennaro (1) San Gimignano (4) San Leo (1) San Lorenzo (1) San Marino (2) San Martino (1) San Miniato al Monte (1) San Paolo fuori le Mura (1) San Petronio (1) San Pietro in Mavino (2) San Remo (1) San Siro (1) San Zanobi (1) Sauvignon (1) Scala (1) Scala Santa Maria del Monte (1) Segesta (1) Senko Karuza (1) Senko Karuza Szigetlakók (1) Seria A (1) Sforza kastély (1) Siena (4) Siracusa (2) Sirmione (3) Sir Thomas Hanbury (1) Skizo Borház (1) Sophie Marceau (1) Söptei pince (1) Söptei Pincészet & Étterem (1) sör (1) Sorrento (1) Sorrentoi félsziget (1) Spanyol lépcső (2) Sparhelt (3) Spaten (1) Spello (2) Spoleto (2) Spoon Il Mercato (1) Spoon Lodge (2) Stadio Comunale Artemio Franchi (2) Stadio Giuseppe Meazza (1) Stadio Olimpico (1) Steinbeck (1) Stia (1) Stílusos Vidéki Éttermiség (1) Strada Farini (1) Stradivari (1) Stresa (2) Svájc (1) Szalajka-völgy (1) szarvasgomba (1) Szászi (3) Szászi pince (3) Szegedy Róza ház (1) Székesfehérvár (1) Szekszárd (1) Szentbékkálla (1) Szent Antal Pince (1) Szent Donát Pince (1) Szent Ferenc (1) Szent György-hegy (1) Szent György hegy (1) Szent István zarándokház (1) Szent Klára (1) Szent Pál bazilika (1) Szent Péter bazilika (1) Szent Péter Bazilika (1) Szent Péter tér (2) Szent Ubaldo (1) Szicília (14) Szigetlakók (1) Szigliget (1) Szilvásvárad (1) Szíved helyén épül már a Halálcsillag (1) Szlovákia (1) szürkebarát (2) Tabunello (1) Taddeo Gaddi (1) Takler (1) Tanti (2) Tanti Étterem (2) Taormina (5) társasjáték (1) Teatro Anatomico (1) Tempio di Minerva (1) Terme di Saturnia (1) Terni (1) Terni völgy (1) tésztagép (1) Thomasso Puccini (1) Tiffán (1) Tihany (1) Tolna (2) Torbole (1) Torino (1) Torinói lepel (1) Török Csaba (1) Torrazzo (1) Torre dei Lamberti (1) Torre del Greco (3) Torri pendenti (1) Toszkána (7) Trasimeno (2) Trasimeno-tó (1) Trasimeo (1) Trastevere (1) Trevi (1) Trevi kút (1) Trogir (1) Trombitás Pince (1) Tuoro (2) Udvardi Erzsébet (1) Umbria (10) Urbino (1) VáliBor (1) Váli Borászat (1) Valkai Erzsébet (2) Vallambrosa (2) Vasari (2) Vasari folyosó (1) Vatikán (1) Velence (4) Velino (1) Veneto (7) Ventimiglia (1) Verbania (1) Vernazza (1) Verona (3) Verona Aréna (1) Veszprém (1) Vesztergombi (1) Vezúv (3) Viaszfutás (1) Viator (1) Viator apátsági étterem (1) Viator Apátsági Étterem és Borbár (1) Via Appia Antica (2) Via dei Condotti (2) via Monte Napoleone (1) Vicenza (1) Vida (1) Vigántpetend (1) Villány (7) Villánykövesd (1) Villa Borghese (1) Villa Oleandra (1) Villa Romana del Casale (2) Villa Rufolo (1) Villa San Giovanni (1) Villa San Michele (1) Villa Taranto (1) Villa Tolnay (1) Vincenzo Scamozzi (1) Vis (1) vízesés (1) Vonyarcvashegy (1) Vylyan (1) Walter vendéglő (2) Wekerle telep (1) X.Piusz pápa (1) XVI.Benedek (1) Zalaszántó (1) Zsolnay (1) Zsolnay Kulurális Negyed (1) Címkefelhő

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása